Hoeveel bespaar je met een warmtepompboiler?

Warmtepompboilers behoren tot de meest voordelige systemen voor de aanmaak van warm water (voor keuken, bad en douche…). Ten opzichte van een klassieke elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler tot 75% minder energie, waardoor je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon tot ca. € 940 op je energiefactuur bespaart.

Kies je voor een “smart grid warmtepompboiler”, dan kan je niet enkel de lucht maar ook de zon inzetten om een groot deel van je energiefactuur voor de verwarming van sanitair warm water uit te sparen en in te vullen met gratis hernieuwbare energie.

Hoeveel jouw jaarlijkse warmtepompboilerwinst precies bedraagt, kan je berekenen via onze calculator.  

Rekenvoorbeeld besparing

Een klassieke elektrische boiler met een capaciteit van 200 l verbruikt gemiddeld 3.577 kWh/jaar, wat neerkomt op een jaarlijkse energiefactuur van € 1.251,95. Een warmtepompboiler met een capaciteit van 200 l kan tot 75% minder energie verbruiken of zo’n 894 kWh/jaar. Dit resulteert in een verbruik van € 312,99 op jaarbasis. Als je overschakelt van een elektrische boiler naar een warmtepompboiler, betaal je in dit geval* dus elk jaar € 938,96 minder.

Bereken zelf jouw jaarlijkse warmtepompboilerwinst met onze calculator!