Tot 5 configuraties mogelijk

Een warmtepompboiler is standaard voorzien van een elektrische weerstand. Als een warmtepompboiler smart grid ready is, kan hij gekoppeld worden aan de elektriciteitsproductie van zonnepanelen (PV-panelen) als energiebron, en, als hij over een warmtewisselaar beschikt, ook aan een bijkomende verwarmingsbron zoals zonnecollectoren of een verwarmingsketel. Samengevat kan een warmtepompboiler op 5 verschillende manieren worden geconfigureerd.

Tot 5 configuraties mogelijk

 

(1) Warmtepomp incl. elektrische weerstand

Voor het geval het water niet snel genoeg de gewenste temperatuur bereikt, en om legionella te voorkomen, is elke warmtepompboiler standaard voorzien van een elektrische weerstand.

(2) Warmtepomp gekoppeld aan PV-panelen + (3) Warmtepomp gekoppeld aan PV-panelen + bijverwarming via de ketel

Warmtepompboilers die smart grid readyzijn, laten toe om je warmtepompboiler te koppelen aan de elektriciteitsproductie van zonnepanelen (PV-panelen). Elektriciteit die kan dienen als voeding voor je warmtepompboiler, zodat je sanitair water zowel door de lucht als door de zon gratis wordt verwarmd, en als voeding voor andere elektrische toestellen in huis.

(4) Warmtepomp + bijverwarming via zonnecollectoren + (5) Warmtepomp + bijverwarming via ketel

Kies je voor een warmtepompboiler met warmtewisselaar, dan kan je hierop een gas- of mazoutketel en/of thermische zonnecollectoren (die zonne-energie gebruiken om warmte op te wekken) aansluiten. In deze gevallen spreken we van een hybride warmtepompboiler. Afhankelijk van de  buitentemperatuur, de hoeveelheid licht buiten en de gevraagde hoeveelheid warmte zal hetzij de warmtepompboiler ervoor zorgen dat het water de gewenste temperatuur bereikt, hetzij de zonnecollectoren of de ketel.

Alles weten over warmtepompboilers? Vraag ons e-book warmtepompboilers aan via deze pagina.