Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Afhankelijk van het type en de capaciteit (aantal liters in het boilervat) kost een warmtepompboiler voor een gemiddeld huishouden bruto ± 2.700 voor het toestel (publieksprijs, excl. btw, excl. installatie)

Plaatsingskosten zijn sterk afhankelijk van de situatie. Meestal vervangt een warmtepompboiler een elektrische boiler of een boiler op aardgas of mazout, staat die op een moeilijk bereikbare plaats zoals de kelder, garage of zolder, en zit die vol kalk waardoor hij loodzwaar is om te verwijderen. Maar voor het weghalen van de bestaande boiler, het plaatsen van een nieuwe warmtepompboiler , en de extra kosten voor accessoires (aansluitbuizen, veiligheidsventiel, enz.) is een realistische schatting van de kosten ongeveer 800 euro kosten all in voor een standaardplaatsing (excl. btw)

Samen komt dit neer op een investering van ongeveer 3.500 euro exclusief btw, maar

  • vergeleken met een gewone elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler drie tot vier keer minder energie, waardoor je afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon tot ca. 940 euro op je energiefactuur bespaart (een winst die nog hoger is wanneer je een smart grid ready warmtepompboiler aansluit op zonnepanelen). Ontdek hier alles over je besparing met een warmtepompboiler.

  • Bovendien krijg je voor dit milieubewuste systeem heel wat premies (Vlaams Gewest: - € 900 (minimum*), Waals Gewest: - € 700 (minimum*), Brussels Gewest: - € 1.400 (minimum*), waardoor je de meerprijs in aankoop t.o.v. een gewone elektrische boiler maximum binnen het jaar terugverdient. Ontdek hier alles over de terugverdientijd van een warmtepompboiler.

  • En dankzij de cashbackacties die marktleider Atlantic op zijn warmtepompboilers voert, heb je je investering nog sneller terugverdiend. Ontdek hier welke cashbackactie Atlantic momenteel op zijn warmtepompboilers voert.

Meer info over de cashbackactie van Atlantic, op zoek naar een vrijblijvend prijsvoorstel of een installateur in de buurt? Contacteer ons via deze link.